Valentin Vičić

Predsjednik Uprave

Valentin Vičič, rođen je 8.11.1970. u Ljubljani. 2008. završio je Executive MBA program na Cotrugli Business School u Zagrebu, 2002. diplomirao je iz marketinga na Ekonomsko-poslovnom fakultetu u Mariboru. 1995. diplomirao je iz financija i računovodstva na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani, 1988. godine završio je Srednju školu za strojarstvo u Ljubljani.

Poslovnu karieru započeo je 1992. godine u proizvodnom društvu IMP Črpalke u Ljubljani, gdje je bila njegova najviša funkcija pomoćnik tehničkog direktora. 1995 prelazi u Novu Ljubljansku banku gdje je bio manager za poslovanje s poduzećima. 1998. godine prelazi u Prvi Faktor, Ljubljana, kao direktor marketinga. 2003. godine za Novu Ljubljansku banku i Slovensko izvozno društvo osniva Prvi faktor Zagreb i postaje direktor te obavlja tu funkciju do 2007. godine, kad prelazi u NLB InterFinanz, Zurich, gdje je bio direktor društva za jugoistočnu Europu, a na kraju mandata i generalni direktor društva. Osnovna djelatnost firme je forfeiting i druge oblike međunarodnog financiranja. Zbog devastirajućih efekata svijetske gospodarske krize, 2008. bila je od strane jedinog osnivača NLB Banke donešena odluka o postupnoj likvidaciji društva NLB InterFinanz.

Stoga Valentin od 2009 vodi postupak postupne likvidacije društva te postupak dezinvestiranja i bavi se naplatom cjelokupnog portfelja, zbog čega je po nalogu NLB InterFinanz-a vršio ulogu člana nazornih odbora i prokuriste u više trgovačkih društava. Sa završetkom poslovnog odnosa s poslodavcem i nalogodavcem 24.12.2013, dao je ostavku na sve funkcije. 2014. prelazi u vlastito društvo i ugovorno upravlja i savjetuje više društava u regiji jugoistočne Europe. U 9. mjesecu 2015. godine pridružuje se Centar faktor-u. Dokazani je stručnjak za upravljanje trgovačkim društvima, korporativne financije, faktoring, forfeiting, trade finance i restrukturiranja. Upoznat je s tržištima Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore. Govori engleski, hrvatski, srpski i slovenski jezik.

Trenutno vrši funkciju Predsjednika Uprave.